Bachelordiploma op zak, en wat dan?

Ben je een filosofisch geïnteresseerd jurist, dan is de master Encyclopedie en filosofie van het recht een uitstekende aanvulling op en verdieping van de studie van het positieve recht en voor jou de juiste keuze!

Encyclopedie en filosofie van het recht

In de master Encyclopedie en filosofie van het recht houd je je bezig met de grondslagen van het recht in brede zin: strafrecht, civiel recht, staatsrecht en internationaal recht. Je maakt kennis met de ethiek, rechtsmethodologie en de rechtstheorie van verschillende disciplines in het recht.

Arbeidsmarkt: brede juridische kennis en civiel effect

Je verdiept en verbreedt je juridische kennis en hebt daarmee een toegevoegde waarde ten opzichte van andere juristen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd verkrijg je door je afstuderen civiel effect, zodat je wel gewoon toegang hebt tot de togaberoepen.

Meer informatie over de master?

Wil je meer te weten komen over de inhoud van deze master? Bezoek dan de website van mastersinleiden.nl. Informatie over de vakken van deze master kun je vinden in de e-studiegids

Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: coördinator van de master, dr. Gelijn Molier, tel. 071-527 7592 of secretariaat van de afdeling Encyclopedie en Rechtsfilosofie, tel. 071-527 7548. Of stuur een mail aan g.molier@law.leidenuniv.nl of encyclopedie@law.leidenuniv.nl.